keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Jauhelihakeitto koskenlaskijalla

Ihan paras jauhelihakeitto! 


Tarvitset.

-Jauhelihaa

-sipulia

-purjo sipulia

-Perunoita noin 1,5kiloa

- 2pussia Keittojuureksia

-2 Porkkanaa

-Lihaliemikuutio

-koskenlaskijaa


Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, laita ne kiehumaan laita myös lihaliemi kuutio mukaan. Pilko sipuli ja purjot ja paista ne jauhelihan kanssa, mausta jauheliha oman maun mukaan (itse käytän grillimaustetta, persiladea, aromisuolaa, pippurirouhetta ja paprikamaustetta)

Lisää jauhelihat ja sipulit perunoiden ja porkkanoiden joukkoon, lisää myös keittojuurekset. kun perunat ovat kypsiä, lisää kosken laskija (voit testata perunoiden kypsyyden esim hammastikulla tai grilli tikulla). Kun koskenlaskija on sekoittunut keittoon, keitto on valmista.

keskiviikko 25. lokakuuta 2017

MAKAROONILAATIKKO

Makaroonilaatikko

Tarvitset:
400g jauhelihaa
400g makarooni
lihaliemikuutio
iso sipuli
kaksi valkosipulinkynttä
juustoa tai juustoraastetta oman maun mukaan
2dl kermaa


Keitä makaroonit pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää lihaliemikuutio sekaan.

Sillä välin kun makaroonit kiehuvat pilko sipulit ja paista ne jauhelihan kanssa.

Sekoita valmiit makaroonit ja valmis jauheliha-sipuliseos keskenään, lisää juusto raaste tai leikattu juusto ja sekoita.



Lado makarooni-jauheliha-sipuli-juusto mössö vuokaan, laita päälle muutama nokare voita ja vähän juustoa. Kaada vielä lopuksi kerma ympäriinsä tasaisesti.


Laita uuniin 200asteeseen ja anna olla noin 30min tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.


Me söimme makaroonilaatikkoa salaatin kera, salaatissa on Fetaa, miniluumutomaatteja, kurkkua ja paprikaa


Kakkuvaimo

tiistai 24. lokakuuta 2017

Tonnikala piirakka

TONNIKALA-PIIRAKKA




Tarvitset.

Pohja:
- 7dl vehnäjauhoja
- 300g voita (älä sulata, vaan pilko pieneksi)
- 1dl kylmää vettä









Täyte:
- Isohko sipuli tai punasipuli
- Isohko paprika
- 2prk tonnikala paloja (itse käytän vedessä olevia)
- 200g feta paloja
- 1-2prk Crème Bonjour Cuisinea (itse käytän sipulisekoitus, mutta valkosipuli ja yrtit käy myös)
- 150-200g juustoraastetta
- 1 kanamuna (voi tehdä ilmankin, mutta sitten täytyy laittaa enemmän juustoraastetta).
- miniluumutomaatteja halkaistuna kahtia.

Aloita tekemällä pohja. Nypi jauhot ja voi sekaisin, lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi, painele leivinpaperin päälle pellille ja esipaista 200 asteessa noin 10-12 min.


Tee täyte. Pilko sipuli ja paprika, kuullota hetki pannulla (kannattaa käyttää isoa pannua niin voit tehdä koko täytteen suoraan siihen).


Ota pannu pois levyltä, valuta tonnikalasta vedet ja lisää sipulin ja paprikan joukkoon, lisää myös fetat, cuisine, juustoraasteet ja kanamuna ja sekoita.

 

 Levitä täyte pohjan päälle, upota päälle halkaistuja miniluumutomaateja ja laita uuniin 200 asteeseen noin 35minuutiksi.

vinkki, jos täytettä jää hieman yli on se hyvää myös leivän päällä ja jos sitä jää reilusti yli keitä sekaan pastaa ja saat mahtavan tonnikalapastan ;P
toinen vinkki voit muokata tästä myös mainion kinkkupiirakan laittamalla tonnikalan sijasta kinkkua tai jauhelihapiirakan laittamalla jauhelihaa tonnikalan sijasta. täytettä voi myös hyvin muokata jättämällä asioita pois tai lisäämällä jotain tai vaikka korvata :)

maanantai 23. lokakuuta 2017

Kinder juustokakku

KINDERJUUSTOKAKKU


On varmaan sanomattakin selvää että en itse tätä ole keksinyt :D en varsinaisesti ottanut tätä keneltäkään vaan vähän kaikilta + melkeen jokasella sama ohje ;)

Tarvitset

Pohja:
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita

Valkosuklaatäyte:
145 g Pandan valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Maitosuklaatäyte:
3 liivatetta
2,5 dl Flora vispiä
200 g Fazerin sinistä
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Laita halkaisijaltaan 22-24cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Sulata voi ja murskaa keksit, voi sulan joukkoon, painele keksivoiseos vuoan pohjalle ja pistä jääkaappiin.
Valmista valkosuklaa täyte.
Aloita laittamalla valkosuklaa täytteen liivate lehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto vaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa joko miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa, sekoita valkosuklaa sula vaahto-tuorejuusto seokseen. Kiehauta tilkka vettä noin. ruokalusikallinen ja sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen, kaada ohuena nauhana valkosuklaa täytteeseen kokoajan vatkaten. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään.
Valmista maitosuklaa täyte.
Aloita taas laittamalla liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa maitosuklaatäytteen vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. sulata taas suklaat js sekoita vaahto-juustoseokseen. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatteet veteen. kaada ohuena nauhana samalla vatkaten. Kaada maitosuklaa täyte valkosuklaatäytteen päälle ja anna taas hyytyä.
Valmista suklaaganache.
Aloita kuumentamalla kerma kiehuvaksi kattilassa, nosta liedeltä ja paloittele suklaat joukkoon, sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. anna ganachen jäähtyä hetki, niin että paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle, niin että valahtaa vähän reunoille.
Lopuksi koristele kakku mielusaksi, esim. erillaisilla kinder herkuilla.

Bolognialainen jauhelihakastike

BONGOLIALAINEN JAUHELIHAKASTIKE



Tämä resepti on jostain vanhasta keittokirjastaalunperin ja itse olen tämän muokannut täysin omanlaisekseni, mutta nimen säilytin.

Tarvitset:
-jauhelihaa 400g
-3 porkkanaa raastettuna
-1 pieni palsternakka raasteena
-sipulin
-valkosipulia 2kynttä
-1dl punaviiniä
-4dl lihalientä tai 4dl vettä ja lihaliemikuutio
- tomaattimurskaa 400g
- kermaa 1dl


ja aikaa! :)


Aloita raastamalla porkkanat ja palsternakka ja pilkkomalla sipuli ja valkosipulin kynnet. 
Paista jauheliha ja lisää joukkoon raasteet ja silputut sipulit, paistele hetki.





Lisää joukkoon punaviini ja lihaliemi, anna kiehua noin 15min. 



Kun kastike on kiehunut 15min lisää tomaattimurska ja hauduta kannen alla hiljalleen 30min, 




sitten lisää kerma, sekoita hyvin 




ja on valmista tarjottavaksi.



vinkkinä, jos tykkää kinkusta, niin savusuikaleet antavat mukavan lisän tähän ja alkuperäiseen reseptiin ne jopa kuuluvat ;)

keskiviikko 6. syyskuuta 2017

TORTILLA-LASAGNE

Eilen meillä syötiin tätä herkkua ! Ollaan tätä syöty muutamaan otteeseen erillaisilla täytteillä, eilen kokeilin taasen uusia täytteitä ja näillä kompoilla tulee todellakin tehtyä uudestaan, oli sen verta hyvää että koko satsi meni samana päivänä :D
Tarvitse
-tortillalettuja,levyjä vai mitä ne nyt onkaan oikeasti (meillä meni 4)
-sipuli keskikokoinen
-2-3porkkanaa raastettuna
-jauhelihaa
-yrttimaustettua tomaattimurskaa
-kerma
-creme bonjour cuisine fraiche sipulisekoitus
-juustoraastetta.

Aloita pilkkomalla sipuli ja raastamalla porkkanat, mitä pehmeämpi raaste sen parempi.
Paista jauheliha ja mausta mielesi mukaan, lisää joukkoon sipulit ja porkkana raaste, paistele vielä hetki.











Lisää tomaattimurska ja anna kiehahtaa sekoittele välillä,
lisää kerma ja mausteita vielä jos haluat, sekoita tasaiseksi.






 Sitten voit alkaa täyttämään tortilla-lasagnea samalla tavalla kuin täyttäisit normaalin lasagnen mutta käytätkin vaan tortillalettuha lasagnelevyen sijaan ja cuisine fraicheeta juustokastikkeen sijaan.
Eli ensin tortillapohja, jauhelihakastike, cuisine fraichea, tortilla pohja jne, lopuksi laita pinnalle juustoraastetta     



Laita uuniin 225asteelle noin 15-20min, uunista tultua kannattaa antaa vetäytyä noin 10min.




Kakkuvaimo


TÄYTETTY LIHAMUREKE

Täytetty lihamureke



Vitsit mun piti laittaa tää resepti jo aikoja sitten jakoon, mutta mutta en saanut jostain syystä kuvia siirrettyä.... Noh joka tapaksessa nyt olen saanut kuvat koneelle ja pääsen tämän reseptin tänne laittamaan, tässä siis täytetty lihamureke minun tavallani!

Tarvitset
-Jauhelihaa 700g
-Sipuli pieni/keskikokoinen
-Paprika
-Fetaa
-Paseerattua tomaattia 200g
-Kermaa 2dl
-Lihalientä noin 6-7dl
-Kanamuna
-Korppujauhoja 1dl
-mausteita oman mielen mukaan

Aloita laittamalla lihaliemi tulemaan ja tekemällä jauheliha taikina. Ota kippo, riko sinne kanamuna, lisää korppujauhot ja puolipurkkia paseeratusta tomaatista, sekoita tasaiseksi ja mausta vähän oman mielen mukaan, itse laitoin vähän grillimaustetta, aromisuolaa ja valkopippuria. anna hetki olla noin 5min, tässä välissä lihaliemi on varmaan jo valmistunut ja sen voi laittaa jäähtymään. lisää sitten raaka jauheliha ja sotke se taikinaan, lisää noin 0,5dl kermaa ja noin 1dl lihalientä, kun lihaliemi on jäähtynyt vähintään kädenlämpöiseksi. laita jauheliha taikina jääkaappiin maustumaan (voit laittaa ilman lihalientäkin maustumaan ja lisätä lihaliemen myöhemmin, jos lihaliemi ei ole tarpeeksi jäähtynyttä).

Kun jauheliha taikina on maustumassa pilko sillä välin täytteet omaan makuusi sopivan kokoisiksi, sipulia ja paprikaa ei ihan silpuksi kannata laittaa, kun olet pilkkonut täytteet jauheliha on varmasti maustunut jo hyvin, sekoita sitä vielä vähän ja koita kädellä onko se hyvän tuntuista ja tarpeeksi kiinteää, jos ei ole vielä ihan kiinteää lisää kermaa tai paseerattua tomaattia ihan vähän kerrallaan kunnes on sopivaa.

Nyt voit ruveta kokoamaan mureketta, itse kokoon niin että laitan vuoan pohjalle jauhelihaa (mutta jätän reunoille tilaa),






sitten muotoilen korkeat reunat ja laitan täytteen.







Lopuksi loput jauheliha taikinasta päälle ja sivuille tasaisesti ja etenkin sivuilla kannattaa olla reilusti ettei hajoa uunissa. Ennen uuniin laittoa lisää vuokaan viellä loput lihaliemet ja halutessasi myös loput kermat ja paseeratut tomaattimurskat.







Uunissa tämä saa olla 200 asteessa noin 35min tai kunnes on kypsä.


Me söimme tämän kanssa juustokuorrutettuja lohkoperunoita, mutta kukin saa syödä mitä haluaa. Myös täytteen voi laittaa oman makunsa mukaan :)



Kakkuvaimo