keskiviikko 6. syyskuuta 2017

TORTILLA-LASAGNE

Eilen meillä syötiin tätä herkkua ! Ollaan tätä syöty muutamaan otteeseen erillaisilla täytteillä, eilen kokeilin taasen uusia täytteitä ja näillä kompoilla tulee todellakin tehtyä uudestaan, oli sen verta hyvää että koko satsi meni samana päivänä :D
Tarvitse
-tortillalettuja,levyjä vai mitä ne nyt onkaan oikeasti (meillä meni 4)
-sipuli keskikokoinen
-2-3porkkanaa raastettuna
-jauhelihaa
-yrttimaustettua tomaattimurskaa
-kerma
-creme bonjour cuisine fraiche sipulisekoitus
-juustoraastetta.

Aloita pilkkomalla sipuli ja raastamalla porkkanat, mitä pehmeämpi raaste sen parempi.
Paista jauheliha ja mausta mielesi mukaan, lisää joukkoon sipulit ja porkkana raaste, paistele vielä hetki.











Lisää tomaattimurska ja anna kiehahtaa sekoittele välillä,
lisää kerma ja mausteita vielä jos haluat, sekoita tasaiseksi.






 Sitten voit alkaa täyttämään tortilla-lasagnea samalla tavalla kuin täyttäisit normaalin lasagnen mutta käytätkin vaan tortillalettuha lasagnelevyen sijaan ja cuisine fraicheeta juustokastikkeen sijaan.
Eli ensin tortillapohja, jauhelihakastike, cuisine fraichea, tortilla pohja jne, lopuksi laita pinnalle juustoraastetta     



Laita uuniin 225asteelle noin 15-20min, uunista tultua kannattaa antaa vetäytyä noin 10min.




Kakkuvaimo


TÄYTETTY LIHAMUREKE

Täytetty lihamureke



Vitsit mun piti laittaa tää resepti jo aikoja sitten jakoon, mutta mutta en saanut jostain syystä kuvia siirrettyä.... Noh joka tapaksessa nyt olen saanut kuvat koneelle ja pääsen tämän reseptin tänne laittamaan, tässä siis täytetty lihamureke minun tavallani!

Tarvitset
-Jauhelihaa 700g
-Sipuli pieni/keskikokoinen
-Paprika
-Fetaa
-Paseerattua tomaattia 200g
-Kermaa 2dl
-Lihalientä noin 6-7dl
-Kanamuna
-Korppujauhoja 1dl
-mausteita oman mielen mukaan

Aloita laittamalla lihaliemi tulemaan ja tekemällä jauheliha taikina. Ota kippo, riko sinne kanamuna, lisää korppujauhot ja puolipurkkia paseeratusta tomaatista, sekoita tasaiseksi ja mausta vähän oman mielen mukaan, itse laitoin vähän grillimaustetta, aromisuolaa ja valkopippuria. anna hetki olla noin 5min, tässä välissä lihaliemi on varmaan jo valmistunut ja sen voi laittaa jäähtymään. lisää sitten raaka jauheliha ja sotke se taikinaan, lisää noin 0,5dl kermaa ja noin 1dl lihalientä, kun lihaliemi on jäähtynyt vähintään kädenlämpöiseksi. laita jauheliha taikina jääkaappiin maustumaan (voit laittaa ilman lihalientäkin maustumaan ja lisätä lihaliemen myöhemmin, jos lihaliemi ei ole tarpeeksi jäähtynyttä).

Kun jauheliha taikina on maustumassa pilko sillä välin täytteet omaan makuusi sopivan kokoisiksi, sipulia ja paprikaa ei ihan silpuksi kannata laittaa, kun olet pilkkonut täytteet jauheliha on varmasti maustunut jo hyvin, sekoita sitä vielä vähän ja koita kädellä onko se hyvän tuntuista ja tarpeeksi kiinteää, jos ei ole vielä ihan kiinteää lisää kermaa tai paseerattua tomaattia ihan vähän kerrallaan kunnes on sopivaa.

Nyt voit ruveta kokoamaan mureketta, itse kokoon niin että laitan vuoan pohjalle jauhelihaa (mutta jätän reunoille tilaa),






sitten muotoilen korkeat reunat ja laitan täytteen.







Lopuksi loput jauheliha taikinasta päälle ja sivuille tasaisesti ja etenkin sivuilla kannattaa olla reilusti ettei hajoa uunissa. Ennen uuniin laittoa lisää vuokaan viellä loput lihaliemet ja halutessasi myös loput kermat ja paseeratut tomaattimurskat.







Uunissa tämä saa olla 200 asteessa noin 35min tai kunnes on kypsä.


Me söimme tämän kanssa juustokuorrutettuja lohkoperunoita, mutta kukin saa syödä mitä haluaa. Myös täytteen voi laittaa oman makunsa mukaan :)



Kakkuvaimo