torstai 17. elokuuta 2017

Tomaattinen jauhelihakastike

TOMAATTINEN JAUHELIHAKASTIKE





Tänään meillä syötiin tomaattista jauheliha kastiketta, meillä syödään itseasiaasa aika paljon jauhelia kastiketta ja reseptejä jauheliha kastikkeelle minulla on monia, joten tämä ei jää ainoaksi jauhelihakastikkeeksi tänne ;) mutta joo mennääs itse reseptiin.

Ainekset.
-Jauhelihaa 400g
-Tomaattimurskaa 390g
-Vettä 3-4dl
-Vehnäjauhoja 2-3rkl
-Iso sipuli
-(Valkosipulin kynsiä oman maun mukaan)
-(Punaviiniä loraus noin. 0.25dl)
-(Voi tarjota niin pastan kuin perunankin kanssa, myös kasvikset sopivat lisukkeeksi hyvin)

Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet. Paista jauheliha ja sipulit, myös valkosipulit. Mausta, mutta älä vielä mausta kokonaan.




Kun jauheliha ja sipulit ovat paistettu ripottele jauhelihan päälle vehnäjauhot, sekoita hetki ja lisää vesi (ja punaviini) kokoajan sekoittaen, anna hetki olla noin 5min koko ajan tarkkaillen.







 Lisää tomaattimurska ja mausta loppuun.

















Anna kastikkeen hautua noin 10min välillä sekoittaen ja tarkkaillen. (jos laitoit punaviiniä niin anna hautua 30min). Tarjoa makaroonin, perunan tai minkä vaan kera.




Kakku vaimo

ps. mulla on opettelemista vielä näiden sivujen kanssa, etenkin kuvien :D mutta varmasti piakkoin opin laittamaan ne paremmin :)

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Marjatan pata

Moikka tässä ensimmäinen tänne julkaisema reseptini, mun piti alottaa kinkku piirakalla, mutta unohdin ottaa kuvia :D nyt saatte sittenki reseptin marjatan padasta. Itse en ole reseptiä keksinyt, vaan oppinut mummiltani.



Marjatan pataan tarvitsen
-kattilan
-vuoan
-paistinpannun
-veitsen.

ainekset.
-jauhelihaa 400g
-perunoita noin 600-700g (7-8 isoa perunaa) tai pakasteesta viipale perunoita
-keittojuureksia 200g
-lihalientä noin 1.5 L
-mausteita



Aloita laittamalla uuni 200 asteeseen. Viipaloi perunat ja kuutioi sipuli, laita lihaliemi kiehumaan, sitten ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulit, mausta oman mielen mukaan, itse käytän valkopippuria, aromisuolaa ja grillimaustetta, maustamisen jälkeen sekoita keittojuureksen jauhelihan ja sipulin joukkoon.








kun perunat on viipaloitu jauheliha ruskistettu ja lihaliemi valmiina, voit aloittaa padan valmistamisen vuokaan, tämän voit tehdä kahdella tapaa joko kerroksittain (perunaa, jauhelihaseosta, perunaa, jauhelihaseosta ja lopuksi vielä perunaa) tai pohjalle perunaa väliin jauhelihaseosta ja päällimmäiseksi perunaa. Kun olet laittanut ainekset vuokaan kaada lihaliemi päälle, laita lientä vain sen verran että peittää juuri ja juuri viimeiset perunat. tämän jälkeen laita vuoka uuniin.






uunissa pata on noin 20min  mutta kannattaa seurata, kun perunat on kullan ruskeita ja rapsakan näköisiä on pata varmasti jo valmis, perunoiden koko myös vaikuttaa uunissa olo aikaan, mitä ohuemmat viipaleet sitä nopeammin pata on valmis, pakaste perunoissa katso pussista niiden valmistus aika ja mene sen mukaan. itse käytin erittäin ohuita perunoita. Myös uunisi voi vaikuttaa aikaan.

Esittely

Heippa!
Näin ensiksi ajattelin laittaa tälläsen pienen esittelyn itsestäni ja tulevasta blogista.
Elikkäs mä oon 22- vuotias kahden pienen lapsen äiti ja päätin nyt aloittaa ruoka aiheisen blogin, oon jo pitkään suunnitellut aloittavani bloggaamista ja nyt sitten uskaltauduin, tosin ruuanlaiton merkeissä.
Mä rakastan olla keittiössä, leipoa, tehdä ruokaa keksiä uutta, muunnella vanhaa jne. mä en joka päivä varmaankaan tuu kirjottamaan, mutta välillä saatan kirjoittaa parikin reseptiä päivässä. Kirjoitus virheitä mulla varmaan tulee jonkin verran :D kaikki reseptit eivät välttämättä tule olemaan omiani, mutta ilmoitan kyllä sitten mistä itse olen sen ottanut ja suurimmaksi osaksi koitan laittaa omia reseptejä ! Mä käytän useimmiten puhelinta kuvatessa, koska se on mun mielestä niin paljon kätevämpi ja siinä tietää että aina on akkua, mutta koitan muistaa ottaa kameralla, mahdollisimman paljon, että saisitte paremmat kuvat.

Jos jäi jotain kysyttävää niin kysykää pois ! :)