maanantai 23. lokakuuta 2017

Kinder juustokakku

KINDERJUUSTOKAKKU


On varmaan sanomattakin selvää että en itse tätä ole keksinyt :D en varsinaisesti ottanut tätä keneltäkään vaan vähän kaikilta + melkeen jokasella sama ohje ;)

Tarvitset

Pohja:
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita

Valkosuklaatäyte:
145 g Pandan valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Maitosuklaatäyte:
3 liivatetta
2,5 dl Flora vispiä
200 g Fazerin sinistä
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Laita halkaisijaltaan 22-24cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Sulata voi ja murskaa keksit, voi sulan joukkoon, painele keksivoiseos vuoan pohjalle ja pistä jääkaappiin.
Valmista valkosuklaa täyte.
Aloita laittamalla valkosuklaa täytteen liivate lehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto vaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa joko miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa, sekoita valkosuklaa sula vaahto-tuorejuusto seokseen. Kiehauta tilkka vettä noin. ruokalusikallinen ja sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen, kaada ohuena nauhana valkosuklaa täytteeseen kokoajan vatkaten. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään.
Valmista maitosuklaa täyte.
Aloita taas laittamalla liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa maitosuklaatäytteen vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. sulata taas suklaat js sekoita vaahto-juustoseokseen. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatteet veteen. kaada ohuena nauhana samalla vatkaten. Kaada maitosuklaa täyte valkosuklaatäytteen päälle ja anna taas hyytyä.
Valmista suklaaganache.
Aloita kuumentamalla kerma kiehuvaksi kattilassa, nosta liedeltä ja paloittele suklaat joukkoon, sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. anna ganachen jäähtyä hetki, niin että paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle, niin että valahtaa vähän reunoille.
Lopuksi koristele kakku mielusaksi, esim. erillaisilla kinder herkuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti