maanantai 23. lokakuuta 2017

Bolognialainen jauhelihakastike

BONGOLIALAINEN JAUHELIHAKASTIKE



Tämä resepti on jostain vanhasta keittokirjastaalunperin ja itse olen tämän muokannut täysin omanlaisekseni, mutta nimen säilytin.

Tarvitset:
-jauhelihaa 400g
-3 porkkanaa raastettuna
-1 pieni palsternakka raasteena
-sipulin
-valkosipulia 2kynttä
-1dl punaviiniä
-4dl lihalientä tai 4dl vettä ja lihaliemikuutio
- tomaattimurskaa 400g
- kermaa 1dl


ja aikaa! :)


Aloita raastamalla porkkanat ja palsternakka ja pilkkomalla sipuli ja valkosipulin kynnet. 
Paista jauheliha ja lisää joukkoon raasteet ja silputut sipulit, paistele hetki.





Lisää joukkoon punaviini ja lihaliemi, anna kiehua noin 15min. 



Kun kastike on kiehunut 15min lisää tomaattimurska ja hauduta kannen alla hiljalleen 30min, 




sitten lisää kerma, sekoita hyvin 




ja on valmista tarjottavaksi.



vinkkinä, jos tykkää kinkusta, niin savusuikaleet antavat mukavan lisän tähän ja alkuperäiseen reseptiin ne jopa kuuluvat ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti