tiistai 24. lokakuuta 2017

Tonnikala piirakka

TONNIKALA-PIIRAKKA




Tarvitset.

Pohja:
- 7dl vehnäjauhoja
- 300g voita (älä sulata, vaan pilko pieneksi)
- 1dl kylmää vettä









Täyte:
- Isohko sipuli tai punasipuli
- Isohko paprika
- 2prk tonnikala paloja (itse käytän vedessä olevia)
- 200g feta paloja
- 1-2prk Crème Bonjour Cuisinea (itse käytän sipulisekoitus, mutta valkosipuli ja yrtit käy myös)
- 150-200g juustoraastetta
- 1 kanamuna (voi tehdä ilmankin, mutta sitten täytyy laittaa enemmän juustoraastetta).
- miniluumutomaatteja halkaistuna kahtia.

Aloita tekemällä pohja. Nypi jauhot ja voi sekaisin, lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi, painele leivinpaperin päälle pellille ja esipaista 200 asteessa noin 10-12 min.


Tee täyte. Pilko sipuli ja paprika, kuullota hetki pannulla (kannattaa käyttää isoa pannua niin voit tehdä koko täytteen suoraan siihen).


Ota pannu pois levyltä, valuta tonnikalasta vedet ja lisää sipulin ja paprikan joukkoon, lisää myös fetat, cuisine, juustoraasteet ja kanamuna ja sekoita.

 

 Levitä täyte pohjan päälle, upota päälle halkaistuja miniluumutomaateja ja laita uuniin 200 asteeseen noin 35minuutiksi.

vinkki, jos täytettä jää hieman yli on se hyvää myös leivän päällä ja jos sitä jää reilusti yli keitä sekaan pastaa ja saat mahtavan tonnikalapastan ;P
toinen vinkki voit muokata tästä myös mainion kinkkupiirakan laittamalla tonnikalan sijasta kinkkua tai jauhelihapiirakan laittamalla jauhelihaa tonnikalan sijasta. täytettä voi myös hyvin muokata jättämällä asioita pois tai lisäämällä jotain tai vaikka korvata :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti