keskiviikko 6. syyskuuta 2017

TÄYTETTY LIHAMUREKE

Täytetty lihamureke



Vitsit mun piti laittaa tää resepti jo aikoja sitten jakoon, mutta mutta en saanut jostain syystä kuvia siirrettyä.... Noh joka tapaksessa nyt olen saanut kuvat koneelle ja pääsen tämän reseptin tänne laittamaan, tässä siis täytetty lihamureke minun tavallani!

Tarvitset
-Jauhelihaa 700g
-Sipuli pieni/keskikokoinen
-Paprika
-Fetaa
-Paseerattua tomaattia 200g
-Kermaa 2dl
-Lihalientä noin 6-7dl
-Kanamuna
-Korppujauhoja 1dl
-mausteita oman mielen mukaan

Aloita laittamalla lihaliemi tulemaan ja tekemällä jauheliha taikina. Ota kippo, riko sinne kanamuna, lisää korppujauhot ja puolipurkkia paseeratusta tomaatista, sekoita tasaiseksi ja mausta vähän oman mielen mukaan, itse laitoin vähän grillimaustetta, aromisuolaa ja valkopippuria. anna hetki olla noin 5min, tässä välissä lihaliemi on varmaan jo valmistunut ja sen voi laittaa jäähtymään. lisää sitten raaka jauheliha ja sotke se taikinaan, lisää noin 0,5dl kermaa ja noin 1dl lihalientä, kun lihaliemi on jäähtynyt vähintään kädenlämpöiseksi. laita jauheliha taikina jääkaappiin maustumaan (voit laittaa ilman lihalientäkin maustumaan ja lisätä lihaliemen myöhemmin, jos lihaliemi ei ole tarpeeksi jäähtynyttä).

Kun jauheliha taikina on maustumassa pilko sillä välin täytteet omaan makuusi sopivan kokoisiksi, sipulia ja paprikaa ei ihan silpuksi kannata laittaa, kun olet pilkkonut täytteet jauheliha on varmasti maustunut jo hyvin, sekoita sitä vielä vähän ja koita kädellä onko se hyvän tuntuista ja tarpeeksi kiinteää, jos ei ole vielä ihan kiinteää lisää kermaa tai paseerattua tomaattia ihan vähän kerrallaan kunnes on sopivaa.

Nyt voit ruveta kokoamaan mureketta, itse kokoon niin että laitan vuoan pohjalle jauhelihaa (mutta jätän reunoille tilaa),






sitten muotoilen korkeat reunat ja laitan täytteen.







Lopuksi loput jauheliha taikinasta päälle ja sivuille tasaisesti ja etenkin sivuilla kannattaa olla reilusti ettei hajoa uunissa. Ennen uuniin laittoa lisää vuokaan viellä loput lihaliemet ja halutessasi myös loput kermat ja paseeratut tomaattimurskat.







Uunissa tämä saa olla 200 asteessa noin 35min tai kunnes on kypsä.


Me söimme tämän kanssa juustokuorrutettuja lohkoperunoita, mutta kukin saa syödä mitä haluaa. Myös täytteen voi laittaa oman makunsa mukaan :)



Kakkuvaimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti