sunnuntai 13. elokuuta 2017

Marjatan pata

Moikka tässä ensimmäinen tänne julkaisema reseptini, mun piti alottaa kinkku piirakalla, mutta unohdin ottaa kuvia :D nyt saatte sittenki reseptin marjatan padasta. Itse en ole reseptiä keksinyt, vaan oppinut mummiltani.



Marjatan pataan tarvitsen
-kattilan
-vuoan
-paistinpannun
-veitsen.

ainekset.
-jauhelihaa 400g
-perunoita noin 600-700g (7-8 isoa perunaa) tai pakasteesta viipale perunoita
-keittojuureksia 200g
-lihalientä noin 1.5 L
-mausteita



Aloita laittamalla uuni 200 asteeseen. Viipaloi perunat ja kuutioi sipuli, laita lihaliemi kiehumaan, sitten ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulit, mausta oman mielen mukaan, itse käytän valkopippuria, aromisuolaa ja grillimaustetta, maustamisen jälkeen sekoita keittojuureksen jauhelihan ja sipulin joukkoon.








kun perunat on viipaloitu jauheliha ruskistettu ja lihaliemi valmiina, voit aloittaa padan valmistamisen vuokaan, tämän voit tehdä kahdella tapaa joko kerroksittain (perunaa, jauhelihaseosta, perunaa, jauhelihaseosta ja lopuksi vielä perunaa) tai pohjalle perunaa väliin jauhelihaseosta ja päällimmäiseksi perunaa. Kun olet laittanut ainekset vuokaan kaada lihaliemi päälle, laita lientä vain sen verran että peittää juuri ja juuri viimeiset perunat. tämän jälkeen laita vuoka uuniin.






uunissa pata on noin 20min  mutta kannattaa seurata, kun perunat on kullan ruskeita ja rapsakan näköisiä on pata varmasti jo valmis, perunoiden koko myös vaikuttaa uunissa olo aikaan, mitä ohuemmat viipaleet sitä nopeammin pata on valmis, pakaste perunoissa katso pussista niiden valmistus aika ja mene sen mukaan. itse käytin erittäin ohuita perunoita. Myös uunisi voi vaikuttaa aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti